Tradiční jídla - Livigno
Itálie i celé Alpy mají spoustu tradičních jídel, která spojují téměř všechny oblasti. Ať už to jsou kvalitní sýry, dobré víno nebo klasická pizza. Některá střediska však mají pokrmy, které považují za sobě vlastní. Pro okolí Livigna je symbolické především kvalitní mléko z dojnic, které se pasou pouze ve výškách přesahujících 1900 metrů nad mořem. Nejkvalitnější produkty je pak možno ochutnat přímo v mlékárně Livigno. Mezi nejtypičtější vína oblasti se řadí Inferno, Sassella, Grumello, Saloncello, Valgella a Sfurzat. Místní jídla mají základ v kvalitních místních surovinách, často se používá pohanková mouka, sýry a salámy. Tradiční pokrmy pak jsou Pizzoccheri (pohankové nudle se zelím, sýrem, bramborami a máslem), Polenta Taragna (kaše z kukuřice s máslem a sýrem, ke které se podávají uzeniny nebo pečené maso), Sciatt (bochánky z pohankového těsta plněné sýrem) a také sušené hovězí nebo jelení maso s bylinkami.