Mlékárna v Livignu
Latteria di Livigno byla založena v 50. letech 20. století. Prvotním úmyslem bylo spojit dohromady malé, samostatně pracující zemědělce v jeden spolupracující celek. Privilegium účastenství ale neměli všichni. V současné době však ve společnosti působí více než 100 farem z okolí Livigna a Trepalle. Latteria di Livigno je pak vůdčím prvkem celé společnosti. Spravuje obecní louky a pastviny. Nová budova byla postavena u Lago di Livigno. Slouží jako hlavní zpracovatelský závod. Její účel však není pouze průmyslový. Latteria di Livigno je také turistickým lákadlem. Denně jsou organizovány prohlídky pro turisty. Na vlastní oči můžete vidět zpracování mléka a výrobu všech následných mléčných produktů. Mimo jiné se také dozvíte mnoho o historii místního zemědělství, farmy a městečka. Prohlídky se konají každý všední den od pondělí do pátku, v časech od osmi ráno do šesti večer. Součástí je také malý obchůdek a mléčný bar, kde můžete všechny produkty ochutnat nebo si nějaký zakoupit domů. Místní mléko je považováno za skutečně kvalitní. Místní dojnice se pasou pouze ve výškách 1900 metrů nad mořem a více. Vše dokládá i certifikát HOHE QUALITÄT. Krom tradičních pochoutek z mléka se můžete těšit i na vynikající domácí zmrzlinu.